Coutinho leidt Bayern naar koppositie na blamage Leipzig

Coutinho leidt Bayern naar koppositie na blamage Leipzig

28-09-2019 17:42

Bayern München heeft aan de hand van een uitblinkende Philippe Coutinho de koppisitie in de Bundesliga veroverd. De titelhouder rekende zelf met 2-3 af met SC Paderborn, terwijl concurrent RB Leipzig een zware thuisnederlaag tegen Schalke 04 leed: 1-3.

Robert Lewandowski miste na zeven minuten nog een levensgrote kans voor Bayern, maar na een klein kwartier was het alsnog raak. Coutinho bediende Serge Gnabry met een prachtige pass en de Duitse international trof doel. Nadat Kingsley Coman voor rust twee kansen liet liggen om afstand te nemen, viel in de tweede helft wél de 0-2. Ditmaal was Gnabry de aangever en Coutinho de afmaker.

Bayern zat daarmee op rozen, maar invaller Kai Pröger bracht de spanning terug. Lewandowski bracht de marge weer op twee, nadat de Paderborn-defensie zich verkeek op een pass van Niklas Süle. Coutinho liet de bal gaan en de Pool rondde af met een stiftje. Opnieuw wist Paderborn de spanning nog even terug te brengen, maar Der Rekordmeister liet het niet verder komen.

Bayern neemt de koppositie over van Leipzig, dat thuis te kijk werd gezet door Schalke. Die Königsblauen zetten fel druk op de ploeg van coach Julian Nagelsmann en Salif Sané opende na een klein half uur de score. Amine Harit verzilverde vervolgens een zelf afgedwongen strafschop, waardoor het bij rust al 0-2 stond. Rabbi Matondo maakte er na een snelle uitbraak 0-3 van, voordat doelman Alexander Nübel zich verkeek op een schot van Emil Forsberg: 1-3. Leipzig en Schalke hebben nu elk dertien punten, één minder dan de titelverdediger.

Bayer Leverkusen nestelt zich naast Leipzig en Schalke. Leverkusen won met 0-3 op bezoek bij FC Augsburg. Een eigen doelpunt van Florian Niederlechner zette het team van Bosz na 34 minuten op het goede spoor. Kevin Volland en Kai Havertz zorgden in het laatste kwartier voor de beslissing. 

Hoffenheim blijft worstelen. Op eigen veld verloor het met 0-3 van Borussia Mönchengladbach. Door goals van Alassane Plea, Marcus Thuram en Florian Neuhaus blijft Hoffenheim voor het vierde duel op rij verstoken van een overwinning. Die Hoffe staan nu elfde met vijf punten. Gladbach heeft net zoveel punten als Leipzig, Schalke en Leverkusen.

Het VfL Wolfsburg van Koen Casteels won op bezoek bij het FSV Mainz. Marcel Tisserand maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Wolfsburg klimt daardoor naar plek zes met twaalf punten, Mainz blijft steken op drie punten en staat voorlaatste. Casteels ligt trouwens nog altijd in de lappenmand met een scheurtje in het kuitbeen.