De 'kooi' van STVV zorgt voor commotie: Zo onlogisch is dat niet

De 'kooi' van STVV zorgt voor commotie: "Zo onlogisch is dat niet"

28-09-2019 16:50
27

Er was de voorbije dagen nogal wat te doen over het feit dat Roland Duchâtelet, de eigenaar van Stayen, de Genk-supporters in een gesloten vak laat zitten. Stef Wijnants begrijpt echter niet dat er daar zoveel opmerkingen over gemaakt worden.

"Laat me stellen dat het over een minderheid van Genk-fans gaat die zich de voorbije jaren op Stayen niet netjes heeft gedragen. Maar zoals zo vaak wordt een grote groep gestraft voor het wangedrag van enkelingen", vertelde Wijnants op de website van Sporza. "Door het gooien van voetzoekers en vuurpijlen wordt het kunstgras vernietigd. Dat is een soort plastic, dat kan zich niet herstellen zoals gras. Kapot is kapot."

"Duchâtelet heeft telkens op zijn minst een nieuw stuk kunstgras moeten leggen en dat zinde hem niet. Terecht. Nu neemt hij het zekere voor het onzekere en heeft hij een soort kooi gemaakt met plexiglas en netten om te beletten dat er projectielen het veld kunnen beschadigen. Dat kan je hem toch moeilijk kwalijk nemen?"

"Het is heel erg jammer dat je in 2019 ondanks alle controles en camera’s nog moet investeren om je eigen terrein te beschermen", vervolgde de analist. "Blijkbaar is het bij sommigen een sport om projectielen de stadions binnen te smokkelen. Ook in Salzburg trouwens werden er door Genkse fans vuurpijlen gegooid. Dat zal de club op een stevige boete van de UEFA komen te staan."

"Duchâtelet is een zakenman en zal berekend hebben dat een muur van glas en netten bouwen minder kost dan het telkens vernieuwen van het veld als Racing Genk gepasseerd is. Het zou nu 45.000 euro kosten. Zo revolutionair is het idee trouwens niet, want wie als supporter in een uitvak terechtkomt, staat toch ook vaak achter plexiglas of tralies. Dus zo onlogisch is dat niet", besloot Wijnants.