Lestienne over de keerzijde van het geld: Ik was blij dat ik mocht vertrekken

Lestienne over de keerzijde van het geld: "Ik was blij dat ik mocht vertrekken"

28-09-2019 15:56 Laatste update: 16:48
3

Maxime Lestienne speelt sinds vorig seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League. De linkspoot heeft in het buitenland veel geld verdiend, maar hij geeft toe dat het niet altijd even gemakkelijk was.

"De aanpassing in Rusland verliep zeer moeilijk. Ik ken een beetje Engels, maar daar spreekt echt niemand het. Russen blijven in hun bubbel en het is moeilijk om daar als buitenlander je plek in te vinden", vertelde Lestienne tijdens een interview met Het Nieuwsblad. "Misschien is dat in Moskou of Sint-Petersburg anders, maar in Kazan…"

"Er waren spelers uit Frankrijk en Spanje en voor hen was het hetzelfde. Terugreizen naar België was een ramp. Ofwel moest je een privéjet nemen, ofwel zat je met tussenstops van vaak minstens acht uur. Voor je familie is het ook niet ideaal. De kindjes waren nog jong, maar ga maar eens een crèche zoeken in Kazan. Restaurants of winkels had je er amper. Ik bleef er anderhalf jaar en was blij dat ik mocht vertrekken."

Spaanse tussenstop
"Ik verbrak mijn contract in Rusland en werd een vrije speler. Ik had verschillende opties. Malaga, dat in degradatienood zat, kwam en bood me een contract voor vijf maanden. Dat was goed voor mij, want als de club zich niet zou redden, was ik weer vrij. Zo is het gegaan. Standard belde en overtuigde me om te komen", besloot Lestienne.