Guardiola verwacht geen aankopen: 'Gaan niets doen in januari, weinig geld'

Guardiola verwacht geen aankopen: 'Gaan niets doen in januari, weinig geld'

28-09-2019 14:58 Laatste update: 15:18

Pep Guardiola kampt met blessureproblemen bij Manchester City. De Spaanse oefenmeester heeft met Nicolás Otamendi maar één fitte ervaren centrale verdediger en moet noodgedwongen een beroep doen op middenvelder Fernandinho in de achterhoede.

Met het vertrek van Vincent Kompany naar Anderlecht, de zware blessure van Aymeric Laporte en fysiek ongemak bij John Stones moet Guardiola creatief zijn bij het samenstellen van zijn opstelling. In het programma Soccer Saturday van Sky Sports laat hij weten dat er in de winterse transferperiode geen aankopen verwacht moeten worden. "De transfers zijn niet mijn verantwoordelijkheid, maar we gaan niets doen in januari. In de zomer was er weinig geld beschikbaar en dat zal in de winter niet anders zijn."

In belangrijke wedstrijden gebruikt Guardiola verdedigende middenvelder Fernandinho centraal achterin, maar in minder belangrijke wedstrijden krijgt de jeugd een kans. "We doen het met de spelers die nu beschikbaar zijn, zoals Taylor Harwood-Bellis en Eric García en nieuwe spelers uit de jeugdopleiding. Er zijn jonge en getalenteerde spelers op wie we gaan rekenen."

Manchester City speelt zaterdagavond om 18:30 uur tegen Everton op Goodison Park.