Martens over debuut van Courtois bij Genk: Een logische keuze was het niet

Martens over debuut van Courtois bij Genk: "Een logische keuze was het niet"

Gepubliceerd: zaterdag 28 september 2019 om 14:40za 28-09-2019 om 14:40

Laatste update: zaterdag 28 september 2019 om 15:01za 28-09-2019 om 15:01

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Thibaut Courtois zijn debuut maakte bij KRC Genk. Ondertussen is de 76-voudige een indrukwekkende carrière aan het uitbouwen en staat hij onder de lat bij het grote Real Madrid. 

Eleven Sports pakte zaterdag uit met een knappe reportage over het debuut van de toen nog maar zestienjarige Courtois bij Genk, in 2009 tegen Gent. "Een logische keuze was het niet. We hadden op dat moment gewoon geen andere keuze, want iedereen was gekwetst", vertelde keeperstrainer Guy Martens. "Maar we hadden wel alle vertrouwen in Thibaut. Vanaf de eerste dag in de A-kern was het duidelijk dat hij een speciaal iemand was."

Courtois had voor zijn debuut zelfs nog nooit op de bank gezeten bij Genk, in tegenstelling tot zijn leeftijdsgenoot Koen Casteels. "Het is altijd zo geweest dat Koen bij de jeugd een streepje voor had, ook bij de nationale ploeg. Thibaut is nooit geselecteerd voor één of ander jeugdelftal, terwijl Koen er altijd bij was. Hij was lichamelijk meer ontwikkeld dan Thibaut, maar die heeft dat op korte tijd bijgehaald en hij is er zelfs over heen gegaan."

Courtois moest na zijn debuutmatch nog een seizoen wachten voor hij een vaste basisplaats kreeg, maar hij hield Genk wel recht tijdens zijn debuut tegen Gent (2-2). "Hij bleef eigenlijk heel rustig, zoals altijd", vervolgde Martens. "Ik herinner me wel dat hij, waarschijnlijk door de spanning, moest overgeven. Dat kwam meer dan waarschijnlijk door de zenuwen, maar verder bleef hij heel rustig."

"Het jaar dat we dan kampioen speelden, merkten we dat hij uitzonderlijke talenten had. Maar ik was altijd een beetje aan het wachten op een terugval. Hoe gaat hij daar dan mee omgaan? Maar dat moment is nooit gekomen", besloot de keeperstrainer van Genk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Thibaut Courtois volgens jullie de beste Belgische doelman aller tijden?

(194 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws