Vanhaezebrouck ziet Kompany fouten maken bij Anderlecht: Hij is een beginner

Vanhaezebrouck ziet Kompany fouten maken bij Anderlecht: "Hij is een beginner"

28-09-2019 13:44
26

Na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht is het er niet veel op gebeterd. Ook dit seizoen, met speler-trainer Vincent Kompany, blijven de resultaten uit. Dat heeft Vanhaezebrouck niet verrast.

Dat Kompany het niet al te best ging doen als trainer, was volgens Vanhaezebrouck zeker voorspelbaar. "Ik heb heel veel respect voor Vincent Kompany als voetballer en als persoon. Maar als een coach is hij nog jong. Hij is een beginner en hij maakt beginnersfouten", zegt Vanhaezebrouck bij L'Avenir.

Dat betekent volgens hem echter niet dat Kompany sowieso een slechte trainer is. "Maar ik maakte die vroeger ook, net zoals andere coaches", geeft Vanhaezebrouck aan.

Al ziet hij Kompany wel grote fouten maken. "Kompany maakte niet de beste keuzes, hij maakte geen goede inschatting over zijn spelerskern en zijn tegenstanders. Dat valt uiteraard te begrijpen omdat hij onze competitie al 13 jaar geleden verliet. Langs de andere kant, Kompany heeft gelijk om iets op te zetten met zijn visie op het spelletje. Maar dat heeft tijd nodig", aldus Vanhaezebrouck.