Gent is op recordjacht: extra thuiszege kan de geschiedenisboeken ingaan

Gent is op recordjacht: extra thuiszege kan de geschiedenisboeken ingaan

28-09-2019 08:28
3

KAA Gent ontvangt dit weekend KV Kortrijk en de bezoekers staan voor een loodzware opdracht. Tot op heden verspeelde Gent immers nog geen enkel punt in de eigen Ghelamco Arena. Die prestaties kunnen tot een evenaring van het clubrecord leiden.

Als Gent ook Kortrijk puntenloos naar huis weet te sturen, zou dat de tiende thuiszege op een rij betekenen. Daarmee zouden de Buffalo's het eigen record evenaren, berekende Het Laatste Nieuws. Twee seizoenen geleden flikten ze datzelfde kunstje ook al eens. Tussen oktober 2017 en februari 2018 behaalde Gent toen een fameuze winning streak in de Ghelamco Arena. Trainer destijds?  Yves Vanderhaeghe, momenteel actief bij ... Kortrijk.

Dit seizoen speelde Gent al acht keer in eigen huis, waarin het dus geen enkel punt liet liggen. Daarbij horen ook vier Europese wedstrijden. Aangezien de Oost-Vlamingen ook hun laatste thuismatch van Play-Off 1 wonnen, tegen RSC Anderlecht (2-1), zitten ze nu aan negen op rij. De laatste ploeg die kon winnen in Gent, was Club Brugge. Op vijf mei trok de huidige vicekampioen aan het langste eind met het kleinste verschil (0-1).