Ongeziene beelden: fans Roda jagen investeerder letterlijk het stadion uit

Ongeziene beelden: fans Roda jagen investeerder letterlijk het stadion uit

27-09-2019 21:30
5

Boze fans van Roda JC hebben vrijdag de beoogde eigenaar Mauricio Garcia de la Vega letterlijk het stadion uitgejaagd. Dat gebeurde in de rust van het Keuken Kampioen Divisie-duel met De Graafschap.

De Roda-supporters voerden de hele avond al actie tegen de Mexicaan. Zo bleef een deel van het Parkstad Limburg Stadion de eerste helft leeg. Ook werd met witte zakdoekjes gezwaaid en gaven fans Garcia de la Vega 'een rode kaart'. Halverwege de wedstrijd liepen de protesten dus uit de hand. Volgens diverse verslaggevers gaat het er niet zachtzinnig aan toe.

Fans braken het hoofdgebouw van het stadion binnen. 'Stewards en politie voorkomen molestatie', schrijft onder meer commentator Ragnar Niemeijer. Garcia de la Vega werd uiteindelijk in een politieauto afgevoerd. Op beelden van ZO-NWS is te zien dat de gemoederen flink oplopen, terwijl de zakenman door de Roda-aanhang naar buiten wordt gedirigeerd.

De harde kern van Roda liet eerder deze week via een statement op sociale media al weten geen vertrouwen meer te hebben in Garcia de la Vega. De man die als investeerder werd binnengehaald in Kerkrade stak tot op heden nog geen geld in de club, tot onvrede van de fans.

Bij Roda JC spelen heel wat Belgen. Onder meer Tom Muyters, Niels Verburgh, Timothy Durwael en Jordy Croux staan in Nederlands Limburg op de loonlijst.