Thorup laat zich uit over terugkeer van Chakvetadze: “Alles vroeger is een bonus

Thorup laat zich uit over terugkeer van Chakvetadze: “Alles vroeger is een bonus"

27-09-2019 20:39

De kans dat Giorgi Chakvetadze van KAA Gent in 2019 nog te zien is op de Belgische velden. Dat liet Jess Thorup vrijdag weten tijdens een persconferentie.

Chakvetadze liep vorig seizoen tegen STVV een knieblessure op. Dit seizoen kwam hij daardoor bij KAA Gent niet in actie. Ondertussen traint 'Chak' weer intensiever dan enkele weken geleden. "Giorgi, de kine en onze physical coach werken heel hard aan zijn terugkeer", aldus Thorup.

"Ze hebben samen een zwaar programma voor hem opgesteld met twee tot drie individuele trainingssessies per dag, daarom werkt hij nu ook af en toe trainingen af met de bal. Dat geeft hem het gevoel terug voetballer te zijn en deel uit te maken van de groep."

Wanneer is Chakvetadze weer speelklaar? "Hij is heel optimistisch en hoopt er zo snel mogelijk terug te staan maar ik ga hem enkel brengen wanneer hij 100% fit is. Ik gok dat dat na Nieuwjaar zal zijn. Alles wat vroeger is, is bonus. We gaan geen risico nemen door hem te vroeg te brengen", aldus nog Thorup.