Opmerkelijk nieuws: 'Neymar eist tijdens rechtszaak miljoenenbedrag van Barcelona'

Opmerkelijk nieuws: 'Neymar eist tijdens rechtszaak miljoenenbedrag van Barcelona'

27-09-2019 09:54
1

Neymar is donderdag in Barcelona voor een rechtszaak tegen zijn voormalige club. De Braziliaan eist een bedrag van 26 miljoen euro van de Catalanen, die hem dat bedrag aan onbetaalde bonussen nog verschuldigd zouden zijn.

Het Spaanse Marca weet dat Neymar zelf ook aanwezig zal zijn bij de rechtszaak, waarin de sterspeler van Paris Saint-Germain een miljoenenbedrag hoopt af te dwingen. Barcelona wil echter ook geld zien van Neymar: de club wil zo'n 8,5 miljoen euro aan schadevergoeding van de vleugelaanvaller vanwege het verbreken van zijn contract in 2017. Daarmee zou hij de voorwaarden over een loyaliteitsbonus hebben geschonden en dat bedrag wil Barcelona dan ook terug.

Dat de kwestie tussen Neymar en Barcelona een rechtszaak oplevert is hoogst opmerkelijk, aangezien de Braziliaan tijdens de afgelopen transferperiode nog op weg leek naar Camp Nou. Zelf wilde Neymar dolgraag terugkeren in Spanje en Barcelona voerde langdurige onderhandelingen met PSG, maar tot een akkoord kwam het niet. Nu staan beide partijen dus tegenover elkaar.