Tien jaar geleden wees Rits Real af: Sta daar nog altijd duizend procent achter

Tien jaar geleden wees Rits Real af: "Sta daar nog altijd duizend procent achter"

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019 om 08:11vr 27-09-2019 om 08:11

Voor Mats Rits breken twee speciale wedstrijden aan. In de competitie treft de controleur ex-club KV Mechelen, waarna hij met Club Brugge naar Real Madrid trekt op speeldag twee van de Champions League. Tien jaar geleden had Rits zowaar kunnen tekenen bij Real.

De Koninklijke was destijds geïnteresseerd in Rits, die zich bij Beerschot aankondigde als een absoluut toptalent. "Tja, hoe ging dat?", haalt Rits herinneringen op bij Het Nieuwsblad. "Er is eens een scout van Real Madrid op bezoek gekomen, blijkbaar getipt door Juan Lozano. Die heeft wel met mijn zaakwaarnemer gesproken en misschien ook met mijn papa. Maar ik heb zelf niemand gesproken."

"Concreet is het zelfs nooit geworden", nuanceert Rits de belangstelling. "Real Madrid was sowieso geen optie voor mij. Voor mijn achttiende wilde ik België niet verlaten. Over Ajax hebben we wel getwijfeld, omdat dat niet echt het buitenland leek. Maar over Real is er nooit getobd. En ik sta daar nog altijd duizend procent achter. Als sjotter sta je in je carrière voortdurend voor keuzes, meer dan een andere werkende mens. Wat als.. ?, dat weet je toch niet. Dus maak ik me daar ook nooit druk in."

Raad voor jongeren
Nu Rits wat ouder is, heeft hij ook wat meer voetbalwijsheid. "Ik ben er persoonlijk niet van overtuigd dat een jonge gast beter in het buitenland gaat voetballen", stelt de middenvelder. "Je hoort toch vaak van een dertienjarige die voor pakweg Real tekent en achteraf hoor je daar niets meer van. Dat is de top van de wereld, die kopen zo veel spelers. Daar doorbreken is moeilijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Club Brugge het plafond voor Rits?

(320 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws