Antwerp maakt het in de verlengingen dan toch af tegen Lokeren

26-09-2019 22:12 Laatste update: 22:59
7

In de 1/16e finales van de Beker van België heeft Antwerp Sporting Lokeren uitgeschakeld. Na 90 minuten stond er 2-2 op het bord. In de verlengingen trok Antwerp het laken naar zich toe. Op de Bosuil werd het uiteindelijk 4-2.

Na zeven passes en één schot stond het al na tien seconden 0-1 voor Lokeren. Beridze zorgde voor de droomstart van de bezoekers. Lang kon Lokeren evenwel niet genieten van de voorsprong. In de vijfde minuut hing Mbokani immers de bordjes weer in evenwicht.

Op het kwartier ontsnapte Marecek aan rood. De Tsjech mocht met een gestrekt been doorgaan op Benson. Het was niet de enige harde overtreding in de bekermatch. Terwijl Lokeren zich verweerde met alle mogelijkheden nam Antwerp de match volledig in handen. Uiteindelijk was het Miyoshi die de thuisploeg op voorsprong bracht.

Na de pauze leek Antwerp alles onder controle te hebben. Bolat werd nooit bedreigd tot de 85e minuut. Uit het niets kopte Navarro de 2-2 op het bord. Antwerp probeerde daarna nog de verlengingen te vermijden, maar dat lukte niet.

In de verlengingen moest Antwerp dus nog vol aan de bak. Bölöni moest zelf nog Refaelov tussen de lijnen brengen. Antwerp deed uiteindelijk wat het moest doen, en plaatste zich dankzij treffers Miyoshi en Baby voor de volgende ronde.