Verloren avond in Baskenland voor wissel De Jong: Sevilla geeft het helemaal weg

26-09-2019 21:26
2

Sevilla heeft donderdag een pijnlijke avond beleefd. Tegen Eibar gaf het een dubbele voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 3-2 bij de laagvlieger.

De Andalusiërs hadden bij een overwinning door kunnen stoten naar de tweede plek in de Primera Division en die missie leek na een half uur al geslaagd te zijn. Lucas Ocampos ontsnapte tot twee keer toe aan de aandacht van zijn bewakers: de Argentijn schoof eerst de 0-1 door de benen van doelman Marko Dmitrovic en leverde later de voorzet af waaruit Óliver Torres de 0-2 binnengleed.

Tot minuut 66 leek er niets aan de hand voor Sevilla, maar daarna ging het helemaal mis. Fabián Orellana schoot een strafschop binnen, Pedro León profiteerde van een kolderiek misverstand en acht minuten voor tijd verraste José Ángel Sevilla-doelman Tomás Vaclik met een vrije trap in de korte hoek. Op het moment van de 3-2 had Sevilla al drie keer gewisseld. De Jong moest dus lijdzaam toezien hoe zijn ploeg hoe Sevilla de drie tegentreffers niet meer te boven kwam.

De ploeg van Julen Lopetegui had in het spoor van koploper Real Madrid kunnen blijven, maar moet het voorlopig doen met een zevende plek in de Primera Division. Eibar begon het duel als gedeeld hekkensluiter, maar staat nu boven de degradatiestreep.