'Groot probleem' Spurs: 'Eriksen, Alderweireld en Vertonghen weg, gekkenwerk!'

'Groot probleem' Spurs: 'Eriksen, Alderweireld en Vertonghen weg, gekkenwerk!'

26-09-2019 20:47
14

Tottenham Hotspur moet Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in januari verkopen als het nog wat voor het trio wil vangen. De drie spelers hebben een aflopend contract in Londen. Oud-speler Jamie O'Hara is zeer kritisch over de gang van zaken.

"Vertonghen, Alderweireld en Eriksen gaan vertrekken", stelt O'Hara, tussen 2005 en 2012 actief bij Tottenham, in gesprek met talkSPORT. "Ze gaan voor niets weg, of Spurs vindt het nodig om ze al in januari te verkopen om nog wat geld voor ze te krijgen. Het is een groot probleem. Ik ben bijzonder verrast dat de club dit heeft laten gebeuren, want normaal gesproken gebeurt dit niet."

O'Hara baalt van de kapitaalsvernietiging. "Ik ken Daniel (voorzitter Levy, red.) en weet hoe hij werkt. Hij zorgt altijd ruim op tijd voor contractverlengingen, omdat dergelijke spelers belangrijk zijn voor de club. Nu verlies je echter drie van je belangrijkste spelers. Ze hadden je honderd miljoen pond (112 miljoen euro, red.) op kunnen leveren. Maar ze vertrekken voor niets. Gekkenwerk!"