Leven na Standard: 'Doorgroeien naar wat ik hoor te zijn, Europese top'

Leven na Standard: 'Doorgroeien naar wat ik hoor te zijn, Europese top'

26-09-2019 20:19
3

Het carrièreverloop van Alen Halilovic vertoont de laatste jaren bepaald geen stijgende lijn, maar de Kroaat blijft bijzonder ambitieus. De ex-middenvelder van Standard hoopt via sc Heerenveen alsnog de stap naar de Europese top te zetten, vertelt hij aan Voetbal International.

"Ik heb een aantal tegenslagen gehad, maar ik ben nog steeds slechts 23", stelt Halilovic, die de vergelijking maakt met landgenoot Luka Modric, die ook pas op zijn 23e vertrok bij Dinamo Zagreb. "Hij ging naar Tottenham en had het daar lastig, maar knokte zich terug. Een paar jaar later vertrok hij naar Real Madrid en ook daar speelde hij in eerste instantie niet, maar twee à drie jaar later leidde hij zijn land naar de WK-finale en werd hij gekroond tot beste speler ter wereld."

Halilovic blijft overtuigd van zijn kunnen. "Ik wil laten zien wat ik kan: voor mijn gevoel kan ik nog steeds net zo goed als Modric worden. Ik wil dit jaar laten zien dat ik een van de beste spelers van de Eredivisie ben en daarna kan doorgroeien naar waar ik verdien te zijn, waar ik hóór te zijn: de Europese top."

Halilovic verkoos Heerenveen naar eigen zeggen boven diverse andere aanbiedingen. "In Spanje sta ik er nog steeds goed op, daar waren veel clubs geïnteresseerd in mij, maar ik kon ook naar Italië, Frankrijk en Rusland. Daar kon ik vijf keer zoveel verdienen als nu bij Heerenveen, maar ik ben geen persoon die zijn loonstrookje ophaalt en van het leven gaat genieten."