Aanvoerder Lommel is hoopvol: Een herinnering voor het leven als we winnen

Aanvoerder Lommel is hoopvol: "Een herinnering voor het leven als we winnen"

26-09-2019 17:22 Laatste update: 17:34

Donderdagavond nemen Standard en Lommel het tegen elkaar op in de beker van België. Aanvoerder van Lommel United is Glenn Neven, hij blikt tegenover Het Nieuwsblad vooruit op de wedstrijd. 

Vorig seizoen liet Standard zich in de beker nog verassen door Knokke, dat maakt het er alleen maar moeilijker op voor ons vindt Neven. "Michel Preud’Homme zal die onderschatting tegen Knokke wel oprakelen om zijn troepen op scherp te zetten", aldus de aanvoerder.

Toch durft Neven voorzichtig te geloven in een stunt. "Je weet maar nooit als we die enkele momentjes pakken die er elke wedstrijd zijn." Voor Neven is het resultaat vanavond echter niet de prioriteit.

"Voor een underdog is de druk minder groot, dus dan moet je als speler vooral genieten van de omstandigheden", vat Neven zijn gevoel samen. "Maar dat kan alleen als je een goede repliek geeft. En als je het onmogelijke gewaande toch realiseert, is dat een herinnering voor het leven."

Twaalf jaar geleden nam het toenmalige KVSK United Overpelt-Lommel het al eens op tegen Standard in de beker. Het werd toen drie nul voor de Luikenaars. "Een dergelijk resultaat willen we absoluut vermijden", besluit Neven.