Demarez nog niet onder de indruk van Anderlecht: ‘Het was wandelvoetbal’

Demarez nog niet onder de indruk van Anderlecht: ‘Het was wandelvoetbal’

26-09-2019 16:06 Laatste update: 16:37
29

Eddy Demarez was een aandachtig toeschouwer tijdens de bekerwedstrijd tussen Beerschot en Anderlecht. De voetbalcommentator was ondanks de overwinning nog niet helemaal onder de indruk van de Brusselaars.

"Het was leuk om naar te kijken maar het tempo, moet toch echt wel de hoogte in" liet Demarez optekenen bij Sporza. "Met wandelvoetbal speel je Beerschot niet uit verband. Zo creëer je ook nauwelijks kansen." Anderlecht won, maar om van een kantelpunt te spreken is het dus toch nog te vroeg.

"Om echt van een kantelmoment te kunnen spreken moeten ze zondag in de competitie overtuigend winnen van Waasland-Beveren. En daarna best ook op het terrein van Charleroi", gaat hij verder.

Demarez zag ook enkele opvallende afwezigen tegen Beerschot die in de competitie altijd in de kern zouden moeten zitten. "Ik neem aan dat Gerkens, Cobbaut en Amuzu weer in de ploeg staan tegen Waasland-Beveren. Onbegrijpelijk dat die gisteren niet in de kern zaten."

Anderlecht neemt het de eerstvolgende zondag op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd vindt plaats in het Lotto Park om 14:30. Daarna volgen wedstrijden tegen Charleroi, Sint-Truiden en Eupen.