Crisis voor Cocu: dronken Derby-captain loopt zware knieblessure op bij ongeluk

Crisis voor Cocu: dronken Derby-captain loopt zware knieblessure op bij ongeluk

Gepubliceerd: donderdag 26 september 2019 om 16:01do 26-09-2019 om 16:01

Laatste update: donderdag 26 september 2019 om 16:03do 26-09-2019 om 16:03

Het is crisis bij Derby County. Niet door de matige resultaten onder Phillip Cocu, maar door het wangedrag van een 'kleine groep' spelers deze week. Door een auto-ongeluk ligt aanvoerder Richard Keogh er tot het einde van het seizoen uit.

Keogh raakte deze week gewond bij een auto-ongeluk, waarbij ook teamgenoten Mason Bennett en Tom Lawrence betrokken waren. 'Als club kunnen en zullen we de acties van een kleine groep spelers dinsdagavond niet goedkeuren', begint Derby het stevige statement op de clubsite.

'De spelers waren op stap met de technische staf als onderdeel van een gepland etentje in het kader van teambuilding. Terwijl de meerderheid zich verantwoordelijk gedroeg en om 20.00 uur vertrok, bleef een kleine groep, inclusief aanvoerder Richard Keogh, de hele avond drinken. Ze hadden moeten weten wanneer te stoppen en negeerden de mogelijkheid om naar huis gereden te worden.'

'Als gevolg van een alcoholgerelateerd incident heeft Richard Keogh een serieuze knieblessure opgelopen, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie komt', meldt Derby. De Championship-club. kondigt een 'rigoureus intern onderzoek' aan. 'Zij die betrokken waren bij het incident weten dat ze een zware prijs zullen betalen voor hun acties. We zullen hen ook steunen bij hun rehabilitatie binnen het team.'

Derby County staat sinds de zomer onder leiding van Cocu. De Nederlandse trainer heeft nog weinig succes. Onder zijn leiding staat de ploeg op een teleurstellende achttiende plaats in het Championship. Derby, dat vorig seizoen nog reikte tot de finale van de play-offs, won pas één wedstrijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws