Spaanse bond geeft Barcelona 300 euro boete vanwege Griezmann-zaak

Spaanse bond geeft Barcelona 300 euro boete vanwege Griezmann-zaak

26-09-2019 14:13
7

De Spaanse voetbalbond heeft FC Barcelona een boete van 300 euro opgelegd vanwege de zaak rond Antoine Griezmann. De club benaderde de Franse aanvaller toen hij nog onder contract stond bij Atlético Madrid.

Barcelona benaderde Griezmann al in maart, maar dat had niet gemogen, zo oordeelt de Spaanse voetbalbond (RFEF). Nadat de transfer was afgerond, diende Atlético een klacht in. De RFEF heeft Barcelona een boete opgelegd van 300 euro. 

De RFEF benadrukt dat het om een 'symbolische' boete gaat. Hiermee is de zaak echter niet definitief afgedaan. De RFEF mag dan een uitspraak hebben gedaan, maar ook de FIFA buigt zich over de zaak. Atlético vindt namelijk nog steeds dat het recht heeft op 200 miljoen euro, in plaats van de 120 miljoen die Barcelona betaald heeft.

Dat heeft te maken met het contract van Griezmann. Daarin stond een vastgestelde afkoopsom van 200 miljoen euro, die per 1 juli zou dalen naar 120 miljoen. Atlético claimt recht te hebben op het volledige bedrag, omdat Barcelona Griezmann al voor 1 juli benaderde.