Preud'homme is klaar voor bekerduel: Alsof we tegen Arsenal spelen

Preud'homme is klaar voor bekerduel: "Alsof we tegen Arsenal spelen"

26-09-2019 11:30 Laatste update: 11:39
4

Donderdagavond worden er nog twee wedstrijden van de Croky Cup gespeeld. Naast Antwerp-Lokeren is er ook nog Standard-Lommel. Michel Preud'homme wil de tegenstander uit 1B niet onderschatten. Hij ziet geen verschil met de clash tegen Arsenal in de Europa League.

Preud'homme herinnert zich de uitschakeling van vorig seizoen nog goed. Toen was FC Knokke te sterk. "Het was een zwarte bladzijde, die we niet vergeten zijn", staat te lezen bij Het Belang Van Limburg. "Wanneer eersteklassers ploegen uit lagere reeksen loten, weet je dat er altijd verrassingen zijn. Dat mag ons nu niet gebeuren."

"We bereiden ons professioneel voor, op dezelfde manier als we de match tegen Arsenal zullen doen. De spelers zien dat we Lommel niet licht opnemen. Dat is een hardwerkende ploeg, die kan voetballen en indien nodig kan verdedigen. Ze spelen een systeem dat we weinig zien in België: een soort 3-4-1-2. We nemen deze match zeer serieus."

Toch zullen een paar basispionnen mogen rusten. "Ik selecteer spelers in functie van de tegenstander, in dit geval Lommel. Pas daarna begin ik aan Charleroi te denken. Roteren? Je kunt speeltijd geven aan bepaalde spelers, maar elke speler is een potentiële titularis."

Sclessin zal overigens niet uit zijn voegen barsten voor deze partij. Voorlopig gingen er amper 3.500 tickets over de toonbank, al zullen er daar in de loop van de dag natuurlijk nog een aantal bijkomen.