Real grijpt dankzij Braziliaanse parels koppositie en wipt over Atlético heen

Real grijpt dankzij Braziliaanse parels koppositie en wipt over Atlético heen

25-09-2019 23:10 Laatste update: 23:15
1

Real Madrid is de nieuwe koploper van de Primera División. De Koninklijke won in eigen huis door fraaie goals van Vinicius Junior en Rodrygo met 2-0 van Osasuna en verwijst stadgenoot Atlético daarmee naar de tweede plaats op de ranglijst. Eden Hazard en Thibaut Courtois bleven aan de bank gekluisterd.

Real was de dominante ploeg in Estadio Santiago Bernabéu, maar een doelpunt maken lukte in het eerste half uur niet. Daar had het een bevlieging van Vinicius Junior voor nodig, die vanaf links naar binnen sneed en de bal schitterend in de kruising legde: 1-0. Die goal zorgde voor de nodige emoties bij de Braziliaanse jongeling, die de laatste tijd last heeft gehad van een aantal blessures.

Na rust probeerde Osasuna met een aantal wissels grip te krijgen op de wedstrijd en lang bleven de Basken ook in de wedstrijd, maar na de 2-0 van Real was het klaar met de goede bedoelingen. Rodrygo probeerde de treffer van landgenoot Vinicius in de eerste helft te kopiëren en slaagde daar heel aardig in: hij plaatste de bal met rechts in de verre hoek.

In de slotfase werd er niet meer gescoord, waardoor Real Madrid na zes speelronden koploper is in de Primera División. De Koninklijke heeft veertien punten en staat daarmee één puntje voor op stadgenoot Atlético, dat nu tweede staat. Aartsrivaal Barcelona moet voorlopig pas op de plaats maken en is op de vijfde plaats terug te vinden.

Hazard en Courtois kwamen dus niet in actie woensdagavond, maar waarschijnlijk heeft dat te maken met de kraker die zaterdag op het programma staat. Dan speelt Real de stadsderby tegen rivaal Atlético. Zidane startte tegen Osasuna dan ook met een behoorlijk experimentele opstelling.