Eupen heeft strafschoppen nodig, Sint-Truiden troeft OH Leuven af in verlengingen

Eupen heeft strafschoppen nodig, Sint-Truiden troeft OH Leuven af in verlengingen

25-09-2019 23:01
1

Na een half uur extra speeltijd hebben ook KAS Eupen en Sint-Truiden zich geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup. Beide clubs hadden verlengingen nodig, Eupen zelfs strafschoppen, maar bekeren dus wel verder.

Capellen - Eupen 0-0 (3-5 na strafschoppen)
Eupen begon het duel in Antwerpen nog wel op volle kracht, maar de thuisdoelman hield zijn netten knap schoon. Na de pauze zakten de Panda's helemaal weg. Capellen hield makkelijk stand en dwong dan ook verlengingen af. In dat half uur geraakte Eupen niet uit de impasse.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen en daarin was Eupen wél trefzeker. Met een perfecte vijf op vijf liet het Capellen geen kans. Zo plaatst de club uit de Oostkantons zich voor de laatste zestien van de beker, na een avondje bloed, zweet en tranen.

Sint-Truiden - OH Leuven 2-0 (na verlengingen)
STVV begon de partij met overtuiging, maar had pech dat Acolatse al vroeg de paal trof. Acolatse bleef nadien de bedrijvigste man, wat onder meer resulteerde in een mogelijkheid voor Boli. Die miste echter. Vlak voor rust moest Hubert naar de kant bij de bezoekers.

Na de pauze eiste STVV nog meer de bal op. OHL speculeerde op de counter. Dat leek ook te lonen, maar Perbet liet een dot van een kans onbenut. De Limburgers dreven de druk daarna verder op. Er volgden enkele uitstekende kansen, met eentje voor Acolatse in de slotminuut als summum, maar de brilscore bleef op het bord.

In de verlengingen maakten de Kanaries het dan toch af. Na zo'n tien minuten bereikte Botaka Boli, die de openingstreffer op het bord zette. In het absolute slot nam Botaka zelf alle twijfel weg. Sint-Truiden gaat zo door naar de volgende ronde, voor OHL komt de focus te liggen op promotie naar Eerste Klasse A.