Vandenbempt heeft lof voor Club Brugge: Het getuigt van slim en snel handelen

Vandenbempt heeft lof voor Club Brugge: "Het getuigt van slim en snel handelen"

25-09-2019 17:14
2

Club Brugge was afgelopen zondag een maatje te groot voor RSC Anderlecht. Er waren meerdere uitblinkers bij de thuisploeg, al viel Peter Vandenbempt vooral de prestatie van Percy Tau op.

"Uitblinker tussen de uitblinkers van Club Brugge tegen Anderlecht: Percy Tau, voodoo uit Zuid-Afrika, parel aan de kroon van Brighton en zijn flamboyante pokerkampioen-eigenaar Tony Bloom", opent de radioman in Sport/Voetbalmagazine.

Na enkele mindere weken speelde Tau volgens Vandenbempt een sterke Club Brugge-Anderlecht. "Blijkbaar goed opgenaaid door wat bankzitten want Tau toonde naast zijn grote klasse ook een enorme drive in z’n acties en in de pressing waarmee Club Anderlecht de adem afsneed."

Lof voor Mannaert
Vandenbempt heeft ook lof voor het bestuur van Club Brugge. "Tau was al sensationeel bij Union en het getuigt van alweer slim en snel handelen van Vincent Mannaert dat Tau niet een paar kilometer verderop in Brussel voetbalt, maar wel in Brugge."

Al heeft Tau wel nog een werktpuntje. "Enkel de efficiëntie van bij Union heeft hij nog niet teruggevonden, maar een sensationele publieksspeler is hij zeker wel. Niet voor niets een populaire megaster en gewezen speler van het jaar in zijn thuisland", besluit Vandenbempt.