Roofe lijkt op Aguëro: Altijd op de loer, maar minder sterk buiten de zestien

Roofe lijkt op Aguëro: "Altijd op de loer, maar minder sterk buiten de zestien"

Gepubliceerd: woensdag 25 september 2019 om 15:18wo 25-09-2019 om 15:18

RSC Anderlecht gaat donderdagavond (opnieuw) op zoek naar een opsteker. In de Croky Cup krijgt de recordkampioen de kans om de slechte seizoensstart (5 op 24) door te spoelen. Misschien helpt Kemar Roofe daar wel bij. Op bezoek bij K. Beerschot V.A. zou hij zijn debuut kunnen maken.

Aanvaller Roofe zou zomaar de witte raaf kunnen zijn waar Anderlecht op hoopt. De voorbije weken lag de Brit in de lappenmand, maar op het Kiel maakt hij weer deel uit van de selectie. Nicolas Frutos kent de kwaliteiten van Roofe. "Ik ken hem van toen hij bij Leeds zat, waar hij werd getraind door mijn landgenoot Marcelo Bielsa", zegt de Argentijnse ex-speler van RSCA bij La Dernière Heure.

"Hij is explosief, snel en kan goed koppen, hoewel hij niet al te groot is", somt Frutos de kwaliteiten van Roofe op. "Hij ligt altijd op de loer in de zestien, hij doet me denken aan Aguëro, de manier waarop hij loopt en zich beweegt. Buiten de zestien is hij minder sterk, vooral in het samenspel. Maar Anderlecht heeft een jongen zoals hij nodig, iemand die de bal durft op te vragen en die kan toeslaan op het goede moment."

 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Roofe op Beerschot?

(195 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws