Vrancken over de ambities van KV Mechelen: Dat is niet realistisch

Vrancken over de ambities van KV Mechelen: "Dat is niet realistisch"

25-09-2019 13:14
2

KV Mechelen is weer actief op het hoogste niveau in België. Tegenover Sport/Voetbalmagazine legt Wouter Vrancken de werkpunten en ambities van de club uit.

“Qua infrastructuur en stadion werden al heel mooie zaken neergezet”, begint Vrancken. “Alleen budgettair moeten we proberen mee te gaan met de ploegen bovenin. De marktwaarde van mijn groep is de laagste of op een na laagste van de reeks. Dan doen we het dus gewoon goed sportief.”

KV Mechelen wil groeien als club. “Indien we willen groeien, moeten we daar zeker aandacht aan besteden. Hoe je het draait of keert, heel veel heeft met geld te maken. Ik ben zelf enkel bezig met het veld. Ieder heeft zijn verantwoordelijkheid”, aldus Vrancken.

Play-Off 1
Een ticket voor Play-Off 1 is nog niet aan de orde. “Nee, dat is niet realistisch. Daarvoor verwijs ik graag naar de budgetten. Wij moeten daar echt nog groeien. Voeten op de grond en blijven werken, dat staat voorop. Want in de momenten dat we het even laten hangen, krijgen we het toch echt moeilijk.”

“Dromen van de top zes zou verkeerd zijn”, gaat Vrancken verder. “Wanneer we voor elkaar door het vuur blijven gaan, dan zullen we een mooi jaar kennen en geen grijs seizoen beleven. Als promovendus is onze eerste stap het behoud veiligstellen. Ik hoop op een plek ergens in de helft van de rangschikking.”