Pochettino baart opzien en rept van 'onrust' bij Spurs: 'In januari oplossen'

Pochettino baart opzien en rept van 'onrust' bij Spurs: 'In januari oplossen'

25-09-2019 07:46
2

Mauricio Pochettino erkent dat de uitschakeling van Tottenham Hotspur tegen laagvlieger Colchester United in de League Cup een blamage is, maar tilt tegelijkertijd niet te zwaar aan de nederlaag. De Argentijnse manager hoopt in januari het een en ander recht te zetten.

Pochettino lijkt daarmee op transfers te doelen. "We zijn teleurgesteld, want we domineerden negentig minuten. We waren in de laatste fase echter niet agressief genoeg", vertelt hij na afloop op de persconferentie, geciteerd door Football London. Spurs boog na strafschoppen het onderspit tegen de nummer tien van de League Two.

De oefenmeester weigert de nederlaag op zijn vele wijzigingen af te schuiven. Onder meer Christian Eriksen en Heung-Min Son vielen nog wel in. "We zitten in een moeilijke fase, maar we werken hard aan een oplossing. We moeten rustig blijven en hebben tijd nodig." Pochettino spreekt van 'onrust' in de Spurs-selectie. "Je hebt dat beetje extra nodig in een ploeg, die mentale connectie en energie. En geen verschillende agenda's. We moeten bouwen aan dat teamgevoel."

"We werken er hard aan om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen", vervolgt Pochettino zijn opvallende relaas. "Januari is een goede mogelijkheid om deze situatie op te lossen. En daarna in de volgende transferperiode weer."

Waar Pochettino precies op doelt is onduidelijk. Mogelijk verwijst hij naar de vertrekwens van onder meer Eriksen.