Mazzu zag stroeve bekerwinst: Het probleem zat in de keuzes die we maakten

Mazzu zag stroeve bekerwinst: "Het probleem zat in de keuzes die we maakten"

24-09-2019 23:25 Laatste update: 23:39
5

KRC Genk heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup. Op bezoek bij SK Ronse had het het een helft lastig, maar na de pauze volgden de doelpunten dan toch: 0-3. Voor Felice Mazzu was de kwalificatie de belangrijkste conclusie van de avond.

"Ik ben tevreden," lacht Mazzu bij Sporza over de prestatie van zijn troepen. "Tevreden dat we gewonnen hebben en drie keer gescoord hebben in de tweede helft. Ik had natuurlijk liever gehad dat we onze acties ook in het begin van de match afgerond hadden. Er stond een goed blok tegenover ons. In de omschakeling waren zij erg sterk en konden ze enkele mooie kansen afdwingen", heeft Mazzu ook lof in huis voor tegenstander Ronse.

"We waren niet grandioos, maar we hebben het minimum gedaan om deze match te winnen." Was er bij Genk sprake van een gebrek aan inzet in de eerste helft? "Nee, dat mag u niet zeggen", reageert de Genk-coach meteen. "Bij de rust heb ik hen gezegd dat de instelling goed was, omdat er beweging, kansen en gevaarlijke situaties waren. Het was geen kwestie van 'goesting', maar het probleem zat in de keuzes die we maakten."

Derby time
Nu wacht streekgenoot Sint-Truiden in de Jupiler Pro League. "Ze hebben vertrouwen, aangezien ze net met 0-3 gaan winnen zijn bij Charleroi. Iedereen weet dat dat een speciale derby is. Dan zullen we op het niveau moeten spelen waarop we vandaag gespeeld hebben. Je mag niet vergeten dat ik veelvuldig geroteerd heb, waardoor er wat automatismen ontbraken tijdens de eerste helft", besluit Mazzu.