Barcelona wint met hakken over de sloot en wendt crisis voorlopig af

Barcelona wint met hakken over de sloot en wendt crisis voorlopig af

24-09-2019 22:55 Laatste update: 23:01

FC Barcelona heeft zich enigszins hersteld van de smadelijke nederlaag bij Granada (2-0). De Spaanse kampioen was dinsdag in de Primera Division nipt te sterk voor Villarreal met 2-1. Smetje was het uitvallen van Lionel Messi.

Messi verscheen nog eens aan de aftrap na wat blessureleed. De Argentijn vormde een voorhoede met Luis Suárez en Antoine Griezmann. Het was de Fransman die al snel de score opende in Camp Nou door bij de eerste paal raak te koppen uit een hoekschop van Messi. Die droomstart kreeg in de vijftiende minuut een vervolg: Arthur Melo haalde fantastisch uit en zag de bal in de kruising vliegen.

Voor Barcelona leek er daarmee geen vuiltje aan de lucht in eigen huis, maar langzaam maar zeker kroop Villarreal onder aanvoering van routinier Santi Cazorla uit zijn schulp. De oud-speler van Arsenal tekende op slag van rust op schitterende wijze voor de aansluitingstreffer. Zijn bal had een lastige zwabber, waardoor doelman Marc-André Ter Stegen zich verkeek op het schot. 

In de tweede helft moest Barça bovendien verder zonder Messi, die vanwege klachten aan zijn bovenbeen in de kleedkamer achterbleef. De ernst van de kwetsuur, is nog onduidelijk. De Catalanen kwamen nog één keer in de problemen toen Cazorla gevaarlijk werd, maar speelden het duel verder zonder problemen uit. Aan de andere kant was de thuisploeg echter te slordig om afstand te nemen.

Tienersensatie Ansu Fati bracht met zijn invalbeurt nog nieuw elan in de slotfase, maar het bleef bij 2-1. Dat zorgt voor opluchting bij Barça, dat nu tien punten uit zes duels heeft. Zaterdag is Getafe de volgende tegenstander.