Vertimmerd Genk kan pas na de pauze afstand nemen van amateurs van Ronse

Vertimmerd Genk kan pas na de pauze afstand nemen van amateurs van Ronse

24-09-2019 22:20 Laatste update: 22:30
1

KRC Genk heeft zich verzekerd van een plaatsje bij de laatste zestien in de Croky Cup. Op bezoek bij de amateurs van Ronse SK hadden de Limburgers het lastig voor de pauze. Pas na de rust konden ze afstand nemen van de tegenstander: 0-3.

Felice Mazzu gooide zijn elftal helemaal om voor het bekerprogramma. In vergelijking met de competitiematch tegen KV Oostende (3-1) bleven enkel Maehle, Cuesta en Onuachu staan. Verder kwamen onder meer Heynen, debutant Vandevoordt en spits Odey in de basis. Genk startte dominant, maar kansen versieren bleek een moeilijke opgave.

Halverwege de eerste helft had Onuachu dan toch moeten scoren, maar van dichtbij mikte hij over. Aan de overkant had Ronse zowaar op voorsprong kunnen komen, als Pieters zijn schot niet had gemist tenminste. Na de onderbreking volgde waarschuwing twee. Kyermeh haalde uit met een laag schot, maar Vandevoordt ging goed plat.

Wet van de sterkste
Daarna trok Genk het spel pas écht naar zich toe. Nadat Odey van dichtbij kon afwerken, verdubbelde Heynen vanop de stip. 2-0 en boeken toe voor Ronse. In het slot van de partij pikte ook Onuachu zijn goaltje nog mee. Op voorzet van Ito kopte de aanvaller raak. Genk bekert dus verder, een opsteker na enkele moeilijke weken.