Waasland-Beveren kruipt nog wat dieper in dal, Westerlo blijkt te sterk

24-09-2019 22:05
4

Na Cercle Brugge is ook Waasland-Beveren gesneuveld in de 1/16e finales van de Croky Cup. KVC Westerlo bleek op de Freethiel te sterk met 3-4 na een spektakelrijke wedstrijd. Bij Waasland-Beveren lijkt het nu écht crisis.

Voor Waasland-Beveren zou de bekercampagne een plezierig uitje moeten geworden zijn, aangezien het in de competitie de rode lantaarn draagt. Meteen werd echter duidelijk dat de komst van Westerlo geen gezondheidswandeling zou worden. Na een half uur beloonden de Kempenaars zichzelf met een strafschopgoal van Janssens.

Daarna zette Waasland-Beveren in het laatste kwartier van de eerste helft wel orde op zaken. Eerst werkte de ingevallen Emmers de gelijkmaker in doel, waarna het moment van Durmishaj was aangebroken. Met twee doelpunten, waaronder één vanop de stip, plaatste hij Waasland-Beveren zowaar op 3-1. Een schijnbaar comfortabele voorsprong.

Dramatische ommekeer
Schijnbaar, want na de pauze draaide Westerlo de rollen helemaal om. Amper tien minuten na de koffie hingen de bordjes weer gelijk. Een own-goal van Keita werd gevolgd door een doelpunt van Gboho, waardoor de 3-3 op het scorebord verscheen. In het laatste halfuur leek geen van beide ploeg risico's te willen nemen en te speculeren op de verlengingen. In het absolute slot gebeurde het dan toch. De Schryver bracht Westerlo het delirium: 3-4.