Davies neemt bekritiseerde Sardella in bescherming: Goed voor zijn leerproces

Davies neemt bekritiseerde Sardella in bescherming: "Goed voor zijn leerproces"

24-09-2019 19:03 Laatste update: 19:08
5

RSC Anderlecht speelt woensdagavond voor de Beker van België op het veld van Beerschot. De druk is groot bij paars-wit, maar Simon Davies neemt zijn jonkies voor de wedstrijd al in bescherming.

"Als jonge spelers voor Anderlecht willen voetballen moeten ze met zo’n atmosfeer om kunnen want anders horen ze hier niet thuis. Bekerduels kunnen altijd speciaal zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat het goed komt", vertelde de assistent van Vincent Kompany volgens Het nieuwsblad. "Onze spelers moeten net naar dit soort wedstrijden verlangen. Al respecteren we Beerschot natuurlijk. Het is niet omdat ze in de tweede klasse spelen dat we deze wedstrijd anders zullen benaderen."

De druk wordt steeds groter bij paars-wit, maar Davies gelooft nog steeds in een goede afloop."De match op Brugge was een grote ontgoocheling. Daar speelden we voor het eerst niet zoals Anderlecht hoort te voetballen, maar in alle andere wedstrijden waren we best tevreden met het spel en de kansen die we creëerden. Daarom geloof ik ook in ons project."

"Als we een beter evenwicht vinden tussen jeugd en ervaring dan kunnen we ons meten met eender welk team in België. Nu komen Kompany en Roofe terug. Ook Nasri en Chadli worden beter. Natuurlijk kost het tijd, maar we groeien. Ik wil ook nog Killian Sardella als voorbeeld nemen. Die had krampen op Brugge en had een heel moeilijke wedstrijd, maar dat was ook goed voor zijn leerproces. We zullen hem niet slachtofferen na één moeilijke partij", besloot de Britse coach.