Thorup gaat toch roteren: Andere jongens moeten tonen dat ze klaar zijn

Thorup gaat toch roteren: "Andere jongens moeten tonen dat ze klaar zijn"

24-09-2019 18:43
4

KAA Gent speelt woensdagavond tegen Eendracht Aalst in de Beker van België. Gent-coach Jess Thorup wilde tot nu toe niets weten van roteren, maar lijkt dat nu toch te gaan doen voor het bekerduel.

"Na onze partij in Waregem hoorde ik hier en daar de vraag waarom we toen niet roteerden. Maar dat begreep ik niet: ‘Never a change a winning team’, toch? Als je drie matchen op een week moet spelen, is dat geen probleem", vertelde de Deense trainer aan Het Nieuwsblad.

"Hier hebben we hard voor getraind. Dit is een nieuw team waarbij we nog automatismen en onderlinge relaties moet opbouwen. Maar als er ingegrepen moet worden, zal ik dat doen. Ik had echter ook veel vertrouwen in deze jongens en daarom was het voor mij zelfs geen onderwerp om te wisselen."

Toch roteren?
Voor het bekerduel tegen Eendracht Aalst lijkt Thorup toch van gedacht te veranderen. "Nu starten we onze derde competitie", vervolgde Thorup. "Elk jaar wil iedereen via de beker Europa in. Wij willen ook nog iets tonen."

"We zijn tegen Aalst zeker favoriet, maar we zullen ook roteren zodat andere jongens kunnen tonen dat ze klaar zijn als ik hen nodig heb. Voor de spelers van Aalst is dit uiteraard de match van hun leven en ze dromen misschien nog van een kans bij een grotere club", besloot de coach van de Buffalo's.