'Waasland-Beveren pikt afgekeurd doelpunt niet, club overweegt klacht tegen ref'

'Waasland-Beveren pikt afgekeurd doelpunt niet, club overweegt klacht tegen ref'

24-09-2019 16:44 Laatste update: 16:49
2

Waasland-Beveren is woedend na afgelopen weekend Tegen Excel Moeskroen zagen de Waaslanders een doelpunt onterecht afgekeurd worden door de VAR. De club overweegt nu verdere stappen tegen de arbitrage.

Waasland-Beveren zou bereid zijn om een klacht in de dienen omwille van een scheidsrechterlijke dwaling. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Dirk Huyck en de rest van het plaatselijke bestuur zullen dinsdag nog  samenzitten om de zaak te bespreken. Mogelijk volgt er dan ook snel meer nieuws.

Scheidsrechter Jasper Vergoote keurde zaterdagavond de gelijkmaker van Beni Badibanga. Zo zou er een speler van Waasland-Beveren buitenspel gestaan hebben. De bal werd echter gedevieerd door een Moeskroen-speler, waardoor er geen sprake kon zijn van buitenspel. Toch keurde de ref op aanraden van de VAR af.

Weinig kans
Het Professional Referee Department van de KBVB liet maandag al weten dat de beslissing van de scheisrechter de juiste was. "Het feit dat de verdediger de bal speelt, is niet relevant. Correcte beslissing", klonk het.