UPDATE: Gent haalt slag thuis: geen schorsing voor Vadis Odjidja

UPDATE: Gent haalt slag thuis: geen schorsing voor Vadis Odjidja

24-09-2019 15:00 Laatste update: 17:18
33

Vadis Odjidja kreeg een schorsginsvoorstel van drie speeldagen te horen na zijn rode kaart afgelopen zondag. De middenvelder maakte “een brutale fout” op Larin, zo oordeelde het bondsparket.

Clubadvocaat Sebastien Ronse wijst echter naar het scheidsrechterverslag. “Duidelijker kan niet. Er staat dat Vadis enkel oog had voor de bal, dat hij een poging doet om de bal te spelen en dat mijn cliënt vermoedelijk niet kan gezien hebben waar de benen van zijn tegenstander zich bevonden.”

KAA Gent vraagt de vrijspraak voor Vaids. “Dit lijkt me dus een normaal duel. Wij vinden dat de VAR-ingreep in eerste instantie niet nodig was én we vinden dat Vadis al genoeg gestraft is. Drie speeldagen voor zo’n bagatel... Uitsluiting lijkt ons voldoende.”

Ook Vadis zelf kwam aan het woord. “Dit was een gewoon duel. Ik zag de bal voor mij en wilde de bal ook spelen. Ik was verbaasd dat ik rood kreeg. Ik had zeker niet de intentie om de speler te raken en ik heb me onmiddellijk geëxcuseerd", wordt de middenvelder geciteerd door Het Laatste Nieuws.

UPDATE: Het Laatste Nieuws meldt dat Gent opgelucht mag ademhalen. De Geschillencommissie legde Vadis geen schorsing op.