'Mazzu laat basispionnen op stal, jong talent mag zijn debuut maken'

'Mazzu laat basispionnen op stal, jong talent mag zijn debuut maken'

24-09-2019 11:00 Laatste update: 11:18

KRC Genk speelt woensdag in de Croky Cup tegen amateurclub Ronse. Op papier een beperkte tegenstander, en dus zullen enkele belangrijke spelers waarschijnlijk rust krijgen. Onder meer Maarten Vandevoordt profiteert.

Doelman Vandevoordt wordt al jaren genoemd als één van de grootste talenten in de jeugdopleiding. Volgens Het Belang Van Limburg gaat Vandevoordt zijn eerste basisplaats krijgen in Ronse. Gaëtan Coucke ruimt dus even plaats. Ook onder meer Dries Wouters zijn in aanmerking komen voor een basisplaats, als vervanger van Sander Berge.

"Natuurlijk is de Beker van België belangrijk, maar als coach mag ik niet bang zijn om te roteren", vertelt Mazzu zelf. "Wij hebben in onze kern spelers die op drie fronten moeten kunnen meedraaien. Dus geloof ik in de kwaliteiten van ieder van hen. Het zou van weinig vertrouwen getuigen als ik bepaalde jongens niet zou durven zetten."

De tegenstander is echter niet te onderschatten. "Ik heb Ronse aan het werk gezien. Het is een goed voetballend geheel. Verder is het een erg ambitieuze club, die een gooi wil doen naar de titel. In de eerste bekerronde zijn er altijd verrassingen. Zo heb ik destijds met WS Woluwe eersteklassers Lokeren en Zulte Waregem uitgeschakeld. Wij moeten deze wedstrijd serieus nemen."