Vandenbempt toont zich hard voor Hazard: Dat verwijt ik hem wel

Vandenbempt toont zich hard voor Hazard: "Dat verwijt ik hem wel"

24-09-2019 10:15
4

Eden Hazard heeft niet bepaald een droomstart beleefd bij Real Madrid. Peter Vandenbempt is niet echt verbaasd. Hij ziet dat Hazard nog niet op zijn competitiegewicht zit en ergert zich daar duidelijk aan. 

"Hij wordt ten onrechte met pek en varen weggejaagd uit Madrid", geeft hij wel aan bij Sporza. "Maar nu blijkt hij wel opnieuw met overgewicht uit de zomer te zijn gekomen. Dat verwijt ik hem wel."

"Zoiets kan je je misschien permitteren als je bij Chelsea alles al gewonnen hebt, maar niet als een club meer dan 100 miljoen betaalt en je een rijkelijk contract voor vijf jaar hebt. Dan vraag ik me af of je in je eerste seizoen niet een keer min of meer op competitiegewicht kan toekomen."

Dat heeft invloed op zijn prestaties. "Hazard was ook snel geblesseerd. En specialisten vertellen me dat het een met het ander te maken zou kunnen hebben. Dat begrijp ik niet. Zeker niet om dat de hele voetbalwereld jou als vervanger van Cristiano Ronaldo ziet. Kan je dan niet een keer een extra inspanning doen tijdens de zomer? Met Ronaldo heb je dat niet aan de hand."