Defensie Club Brugge kent drie factoren: ‘Behoort tot de meest solide van Europa’

Defensie Club Brugge kent drie factoren: ‘Behoort tot de meest solide van Europa’

24-09-2019 09:27
18

Amper drie tegendoelpunten in zeven wedstrijden. Club Brugge heeft één van de meest solide defensies in Europa, stelt Het Nieuwsblad. Blauw-Zwart heeft drie belangrijke factoren.

Coach Philippe Clement, aanwinst Simon Deli en doelman Simon Mignolet zijn de hoofdoorzaken van de sterke verdediging van Blauw-Zwart. “Goeie spelers, dat helpt. Maar Clement slaagt erin zijn ploeg te laten werken, aanvallend én verdedigend”, vindt Trond Sollied.

Aanwinst Deli werd meteen de leider in de defensie. “Denswil was meer de voetballer, Deli is toch meer een zuivere verdediger”, geeft Dennis Van Wijk aan. “Hij straalt een enorme rust uit. Zelfs als hij een foutje maakt, zie je het niet aan hem. Ik sprak laatst met hem. Wat een kalme jongen is dat, zonder show, met de voeten op de grond.”

Tot slot is er nog sluitstuk Mignolet. “Als een verdediger weet dat er een doelman achter hem staat waar je honderd procent vertrouwen in hebt, dan voelt hij zich veel zekerder. Ik spreek uit ervaring. Met Mignolet in je rug mag je als verdediger een foutje maken en speel je beter dan met een vliegenvanger zoals vorig seizoen (Horvath, red.)”, besluit Van Wijk.