'Spreekkoren over dief Ndongala & vuurwerk kunnen Charleroi & Genk zuur opbreken'

'Spreekkoren over dief Ndongala & vuurwerk kunnen Charleroi & Genk zuur opbreken'

23-09-2019 20:45
9

De kans bestaat dat Sporting Charleroi en KRC Genk moeten opdraaien voor hun fans. De fans van de Zebra's namen immers ex-speler Dieumerci Ndongala op de korrel. Terwijl de supporters van Genk pyrotechnisch materiaal gebruikten om Mambourg.

Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League versloeg Charleroi thuis Genk met 2-1. In die match zongen de fans van de thuisploeg: "Dieumerci est un voleur chez H&M (Dieumerci is een dief in de H&M)." Even voor de match werd Ndongla van Genk onterecht beticht van diefstal in de winkelketen. Procureur Kris Wagner vond de gezangen alvast niet kunnen. Tim De Neve van Belga laat nu weten dat de zaak verschijnt op 4 oktober.

Niet alleen Charleroi zal zich moeten verantwoorden bij de bond. Genk moet op 1 oktober op het matje van de Geschillencommissie komen. Dat meldt Sportwereld. De fans van Genk stoken pyrotechnisch materiaal af. De kans dat Genk een boete zal moeten betalen, is zeer groot. Onlangs zijn de regels over pyrotechnisch materiaal in ons land strenger geworden.