Hoofdrol voor Gullit tijdens FIFA-gala in Milaan: 'Het is strikt geheim'

Hoofdrol voor Gullit tijdens FIFA-gala in Milaan: 'Het is strikt geheim'

23-09-2019 14:01

Ruud Gullit zou het fantastisch vinden als Virgil van Dijk maandagavond aan de haal gaat met de FIFA Award voor Beste speler. Dat zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Gullit presenteert het grootse voetbalgala in Milaan. 

Oranje-captain Van Dijk is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo genomineerd. "Het zou echt prachtig zijn als hij wint", aldus Gullit. "Ik heb dit soort gala's drie keer eerder gepresenteerd, maar nog nooit met een Nederlander als kanshebber. Dat maakt het wel extra speciaal."

Over de uiteindelijk uitslag valt nog niets te zeggen. "Ik weet echt niet wat het wordt. De uitslag wordt strikt geheim gehouden tot het moment van de uitreiking. Dat doen ze heel goed: ook wij als presentatoren worden absoluut niet van tevoren ingelicht. Bij de repetities worden alle mogelijke scenario's doorgesproken."

Marco van Basten was 27 jaar geleden de laatste Nederlandse voetballer die door de FIFA tot beste speler ter wereld werd verkozen. Onlangs werd Van Dijk al uitgeroepen tot Europees voetballer van het Jaar. De Liverpool-ster versloeg toen Messi en Ronaldo.