Vandenbempt lacht met Anderlecht-duo: Doen denken aan Comical Ali

Vandenbempt lacht met Anderlecht-duo: "Doen denken aan Comical Ali"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 10:30ma 23-09-2019 om 10:30

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 11:03ma 23-09-2019 om 11:03

Anderlecht verloor zondag met 2-1 van Club Brugge, maar het verschil had ruimer kunnen zijn. Toch waren Alexis Saelemaekers en Derrick Luckassen na de match overtuigd dat er meer inzat voor Anderlecht. Het zorgt voor hoongelach bij Peter Vandenbempt.

"Saelemaekers zegt dat als Anderlecht zijn voetbal speelt, dat niemand dan beter is dan de Brusselaars. Wel, dat vind ik straf. En ook centrale verdediger Luckassen vond het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge niet zo groot", geeft Vandenbempt aan bij Sporza.

"Ik moet eerlijk zeggen: als ik dat hoor, moet ik onwillekeurig denken aan Mohammed Saïd al-Sahaf, beter bekend als Comical Ali, de Minister van Informatie in het regime van Saddam Hoessein tijdens de Tweede Golfoorlog. Die bleef maar volhouden dat Irak de Amerikanen in de pan aan het hakken was terwijl de Amerikaanse tanks in Bagdad net niet over zijn tenen reden. Dat is dus niet ernstig", klinkt het scherp.

In de bestuurskamer zal er waarschijnlijk andere taal klinken. "Je moet overtuigd blijven van wat je van plan bent - inderdaad: trust the process -, maar je moet de zaken wel benoemen. Ik neem aan dat ze dat bij Anderlecht wel doen, want bijvoorbeeld voor die fiere voorzitter Marc Coucke is dit een nachtmerrie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Anderlecht winnen van Beerschot?

(1606 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws