Pleidooi voor ontslag van Davies: Een gruwelijke inschattingsfout

Pleidooi voor ontslag van Davies: "Een gruwelijke inschattingsfout"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 09:07ma 23-09-2019 om 09:07

Vincent Kompany heeft de touwtjes in handen, maar Simon Davies is de man met de juiste papier. Het was dan ook Davies de tijdens Club Brugge-Anderlecht (2-1) de coaching langs de zijlijn deed, terwijl Kompany negentig minuten naast hem op de bank zat. Eric Goens vindt Davies compleet ongeschikt als rechterhand van Kompany.

"Dat was een gruwelijke inschattingsfout. Je gaat voor Kompany, maar zelfs de beste trainers ter wereld zijn eerst lager begonnen. En dan zet je daar een sprekende handpop naast. Ik denk dat Kompany zichzelf en heel Anderlecht een plezier zou doen door daar een trainer te zetten die wel weet hoe het moet", sprak de televisiemaker duidelijke taal bij Sports Late Night.

Als het aan Goens ligt wordt Kompany duidelijk gemaakt dat een breuk met Davies voor iedereen het beste is. Hein Vanhaezebrouck denkt daar anders over. Hij neemt het op voor de Welshman. "Ik vind dat je Davies moeilijk kan beoordelen. Mensen zeggen na Brugge 'hij heeft niets gedaan' of 'hij heeft niets veranderd'. Neen, de echte coach zat naast hem. Kompany zat op de bank deze keer, hij heeft de beslissingen genomen", reageerde de ex-coach van Anderlecht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou jij Davies ontslaan?

(923 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws