Anderlecht moet historie schrijven voor plaats in Play-Off 1

Anderlecht moet historie schrijven voor plaats in Play-Off 1

23-09-2019 08:00 Laatste update: 08:34
16

5 op 24. Anderlecht is hard op weg om het dramatische verlopen 2018/19 met nog slechtere prestaties te overtreffen. Ditmaal dreigt zelfs Play-Off 2.

Anderlecht was er sinds de invoering van de formule nog ieder seizoen bij. Al was er vorig seizoen weinig marge na de reguliere competitie. Nummer vier Anderlecht telde na 30 wedstrijden slechts vier punten meer dan nummer zeven Sint-Truiden. Nu het de slechts start sinds 1922 kent, zal paars-wit aan de bak moeten om ditmaal niet buiten de boot te vallen.

L'Avenir zocht namelijk uit dat Anderlecht geschiedenis moet schrijven wil het in de top-6 eindigen. Geen enkele ploeg haalde Play-Off 1 na met 5 op 24 te zijn gestart. KAA Gent leverde in dat opzicht nog de meest knappe inhaalrace. Gent telde in 2017/18 amper zes punten na acht speelronden, maar kreeg het tij gekeerd.

Er is hoop voor Anderlecht, want net als bij Gent bedroeg de kloof met de nummer zes toen negen punten na acht matchen. Gent pakte twee jaar geleden nog 13 punten in het restant van de heenronde. Dat moet Anderlecht eerst nog maar eens zien te evenaren.