Bizarre uitspraken bij Anderlecht: Als we ons spel spelen, is niemand beter

Bizarre uitspraken bij Anderlecht: "Als we ons spel spelen, is niemand beter"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 06:55ma 23-09-2019 om 06:55

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 07:00ma 23-09-2019 om 07:00

Zelden zal Club Brugge zó gedomineerd hebben tegen aartsrivaal Anderlecht. De Brusselaars mochten zondag van geluk spreken dat het in plaats van een vernederende uitslag slechts 2-1 werd. Ondanks een historisch zwakke 5 op 24 weigert Alexis Saelemaekers de waarheid onder ogen te zien.

"Ik snap dat dit allemaal niet logisch klinkt. Dat de mensen verrast zullen zijn door mijn uitspraken. Maar zij zien niet hoe de coach er elke dag een systeem inslijpt. En hoe goed we werken tijdens de week", trapte Saelemaekers af tegenover Het Laatste Nieuws. Saelemaekers is allesbehalve nederig. "Wij geloven in onszelf. En in de eerste plaats. In de Play-Offs kan alles."

En dat was niet de enige opmerkelijke quote van de Anderlecht-jongeling, die zelf ook verzoop op Jan Breydel. "Als we óns spel spelen, is er niemand beter dan ons." Saelemaekers erkende wel dat het gewenste voetbal nog niet tot uiting komt. "We zetten te weinig druk en waren niet agressief genoeg."

Mits meer agressiveit hadden we een heel andere Club Brugge-Anderlecht gekregen, zo meent Saelemaekers. "Waren we wel agressief geweest, dan hadden we onze voet naast Club kunnen zetten. Zouden we zelfs sterker zijn. Jammer, maar we hebben vertrouwen in onszelf."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws