Real wint en is gedeeld leider, Courtois houdt sinds lang nog eens de nul

22-09-2019 22:59 Laatste update: 23:35
1

Real Madrid heeft de kater van de harde nederlaag tegen Paris Saint-Germain weggespoeld met een overwinning op Sevilla. Een late goal van Karim Benzema was genoeg voor de zege, waardoor De Koninklijke gedeeld koploper is van de Primera Division. Eden Hazard en Thibaut Courtois begonnen aan de wedstrijd.

Eden Hazard mocht voor de tweede opeenvolgende keer aan de wedstrijd beginnen van Zinédine Zidane. Ook Courtois behield het vertrouwen van de coach. Sevilla - dat verassend eerste stond in La Liga - kreeg in de eerste helft weinig kansen. De Jong had na acht minuten een kopkans, maar daarna hield Real de pot dicht. De Koninklijke stichtte via Eden Hazard en Dani Carvajal het grootste gevaar. Gescoord werd er niet.

De wedstrijd in Andalusië haalde geen hoog niveau. Sevilla probeerde via Jesus Navas, Franco Vazquez en Luuk De Jong het net te vinden, maar de Madrileense defensie stond goed en hield ze van het scoren af. Benzema zette Real na iets meer dan een uur spelen op voorsprong. Carvajal combineerde met Gareth Bale en bediende de Franse spits, die net iets teveel ruimte kreeg. Hij kopte binnen: 0-1.

Javier Hernández maakte in de slotfase gelijk voor Sevilla, maar de treffer van de Mexicaan werd na inmenging van de VAR vanwege buitenspel afgekeurd. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af. Real gaat samen met Athletic Bilbao aan kop, al heeft laatstgenoemde club een beter doelsaldo.

De belgen
Hazard speelde en degelijke wedstrijd en werd in de 90ste minuut naar de kant gehaald. Courtois zal echter het beste slapen vanavond. Hij kon voor het eerst sinds februari nog eens de nul houden voor Real Madrid. Zo kan de kritiek op de Belgen bij Real voor even gaan liggen.