Yaremchuk kan met twee goals nog puntje winnen voor KAA Gent

22-09-2019 21:45 Laatste update: 21:57
8

KAA Gent is op het veld van Zulte Waregem gestrand op een 2-2. De thuisploeg kwam twee keer voor, maar Yaremchuk maakte telkens gelijk.

KAA Gent speelde donderdag nog tegen St-Etienne en kreeg nu een moeilijke verplaatsing voor de kiezen. Dat bleek al na twaalf minuten. Seck nam een voorzet van Zarandia lekker op de slof en zette 1-0 op het bord.

KAA Gent was even onder de indruk, maar kon op het halfuur toch gelijk maken. Na een mooie aanval werd Yaremchuk neergelegd in de zestien. Hij zette de penalty zelf om. Die 1-1 was meteen ook de ruststand.

Geen penalty
Net na de pauze kreeg ook Essevee een penalty na vermeend hands van Asare, maar na tussenkomst van de VAR werd die penalty geschrapt. Op het uur leek Yaremchuk de 1-2 te gaan scoren, maar hij miste onbegrijpelijk. Dat zou hem duur te staan komen, want aan de overkant scoorde Larin wél. Hij kopte de 2-1 in doel op voorzet van Bürki.

Larin raakte even later ook de lat, maar Yaremchuk had de laatste lach. Na een knappe actie kon hij Bossut toch een tweede keer verslaan. Diezelfde Bossut redde even later nog op een poging van Dompé. Toen Odjidja in de slotfase nog rood pakte leek het helemaal gedaan, al miste Kubo in de slotminuut nog een dot van een kans.

KAA Gent ziet zijn zegereeks afgebroken worden, maar heeft nog altijd een mooie 14 op 21 met nog een match tegen Antwerp om in te halen. Zulte Waregem heeft met 12 op 24 net de helft van de punten.