Koploper versus rode lantaarn: Standard kent geen enkele moeite met onmondig Eupen

Koploper versus rode lantaarn: Standard kent geen enkele moeite met onmondig Eupen

22-09-2019 16:20 Laatste update: 16:50
2

Standard heeft zich zondagmiddag niet verslikt in KAS Eupen. De koploper zette de rode lantaarn met gemak opzij: 3-0. Aleksandar Boljevic was de gevierde man aan Luikse kant.

Standard liet er geen gras over groeien en greep Eupen onmiddellijk bij de keel. Die vroege stormloop moest wel tot een doelpunt leiden. Al in minuut zes mocht Sclessin juichen. Konstantinos Laifis brak de ban met een verwoestende uithaal. Standard nam vervolgens wat gas terug. Het in de openingsfase immers zeer weinig te vrezen van het onmondige Eupen. Standard-doelman Arnaud Bodart hoefde alleen alert te reageren op een inzet van Jonathan Bolingi.

Aan het half uur maakten de Rouches het nog comfortabeler voor zichzelf. Boljevic verdubbelde de marge met een rake kopstoot, na een voorzet op maat van Nicolas Gavory. Voor Boljevic betekende het zijn eerste treffer in het shirt van Standard. De thuisploeg zat op rozen en zette voor rust ook niet meer aan om de 3-0 op het scorebord te zetten.

Na de pauze was er nog altijd geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Michel Preud'homme. Al sloop er gemakzucht in het spel, waardoor er aanvankelijk weinig te beleven viel in de tweede helft. Gelukkig voor de fans was er plots een klasseflits van Boljevic. De Montenegrijn kapte zich vrij en rondde knap af in de benedenhoek. Ortwin De Wolf moest voor de derde keer vissen.

Na de 3-0 bloedde het duel dood. Er was tien minuten voor tijd enkel nog wat opwinding toen Jordi Amat namens de zwakke bezoekers een rode kaart kreeg getoond voor een vieze overtreding op Gavory.