Deli maakt brokken bij Club Brugge: Droom van het hoogste niveau

Deli maakt brokken bij Club Brugge: "Droom van het hoogste niveau"

22-09-2019 08:45 Laatste update: 09:05
3

Club Brugge moest deze zomer Stefano Denswil laten gaan, maar haalde een waardig alternatief. Simon Deli is meteen een onbetwiste basisspeler én een leider. Deli had dat zelf ook wel verwacht.

"Overal waar ik kom, wil ik belangrijk zijn", geeft hij aan in De Zondag. "En leiding geven. Dat leiderschap zit gewoon in mijn natuur. Ik wil alles tonen wat in mij zit."

In de Champions League was hij tegen Galatasaray foutloos. "Ik geef toe: in zulke matchen start ik nog meer geconcentreerd dan anders. Omdat ik droom ooit op het hoogste niveau te geraken. Ik ben nu een jaar of zeven profvoetballer, natuurlijk waren er hoogten en laagten. Maar ik weet wat ik kan. En ik zal daar voor werken. Dag en nacht."

Deli speelde woensdag sterk, maar was toch teleurgesteld. "We hadden gewoon moeten winnen. We hàdden kansen, maar misten wat geluk. Straks bekijk ik thuis nogmaals de wedstrijd. Doe ik altijd. Kijken wat beter kan. Wat goed was. En wat niet goed was."

Vedettenparade
In de komende matchen kijkt Deli onder meer Karim Benzema (Real Madrid) en Kylian Mbappé (PSG) in de ogen. "Dat zijn grote namen, ja. Maar dat wil niet zeggen dat je er schrik moet voor hebben. En dat je geen respect moet hebben voor minder grote namen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag krijgen we de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht! Wie zie jij winnen? 🤔 #CLUAND #ClubBrugge #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #Vormer #Chadli #JPL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on