KRC Genk spoelt Champions League-kater door met zege tegen KV Oostende

21-09-2019 22:19 Laatste update: 22:23
7

Na de 6-2 nederlaag in de Champions League tegen Salzburg heeft KRC Genk zaterdag in de Jupiler Pro League de rug gerecht. Tegen KV Oostende won de landskampioen met 3-1.

Na de pandoering tegen Salzburg greep Mazzu in. De trainer maakte van Dewaest het slachtoffer van dienst. De kapitein mocht plaatsnemen op de bank. Onuachu kreeg bij Genk wel een basisplaats. De lange Nigeriaan mocht in de punt van de aanval starten. Samatta moest daardoor uitwijken naar de flank.

Oostende maakte het Genk 90 minuten knap lastig, maar de openingsgoal voor de Limburgers was er wel eentje in cadeauverpakking. Na een goede redding van Dutoit op het kwartier maakte Vargas een eigen doelpunt. De 1-0 inspireerde Genk amper en Oostende kon via een kopbal van Sylla langszij komen. Na een voorzet van Skulason haalde Sylla het van Lucumi en mocht vieren.

Dankzij een sterke Maehle klom Genk weer op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal bediende de Deen Onuachu en de aanvaller verlengde het leer in doel. In de tweede helft kon Genk ook rekenen op een uitstekende Coucke. De doelman liet die van Oostende meer dan één keer naar de haren grijpen. Vlak voor het einde nam Berge alle twijfel weg..

Door de zege nadert Genk tot op twee punten van Standard. De leider komt zondag wel nog in actie tegen KAS Eupen.