De Bruyne weer on fire, indrukwekkende statistieken worden nog indrukwekkender

De Bruyne weer on fire, indrukwekkende statistieken worden nog indrukwekkender

21-09-2019 20:37 Laatste update: 22-09-2019 14:30
4

Manchester City gaf Watford zaterdagmiddag voetballes en dan drukken we ons nog zacht uit. Manchester City haalde het met 8-0. Kevin De Bruyne krikte zijn al indrukwekkende statistieken van dit seizoen nog wat op.

In de 85e minuut zorgde De Bruyne voor het orgelpunt van de wedstrijd. Met een pegel zette hij van binnen de zestien de eindstand op het bord. Voor KDB was het zijn tweede goal in zes competitiewedstrijden. Eerder scoorde hij ook al in de 4-0 zege tegen Brighton.

Eerder in de match liet De Bruyne ook nog twee assists optekenen. Dit seizoen zit hij in de Premier League al aan zeven assists. De Bruyne is daarmee over de plas de assistenkoning. Niemand komt ook maar in beetje in de buurt van onze landgenoot. Emiliano Buendia van Norwich staat momenteel op het gebied van assists op de tweede plaats met vier beslissende passes. Ook De Buryne's ploegmaat David Silva zit dit seizoen aan vier assists.

Ook de Rode Duivels konden onlangs nog profiteren van de geweldige voeten en het inzicht van De Bruyne. In de 4-0 zege tegen Schotland gaf KDB als kapitein drie assists. Opvallend, tegen San Marino was De Bruyne niet betrokken bij een doelpunt. In de Premier League kon enkel Norwich hem van een goal of een assist houden, maar toen viel de Rode Duivel pas een halfuur voor het einde in.