Union doet gouden zaak in Westerlo, Beerschot verder achterop na zware nederlaag

21-09-2019 18:50 Laatste update: 23:04
11

Union Saint-Gilloise heeft in de topper tegen Westerlo een 1-2-overwinning kunnen afdwingen. Daardoor loopt het weg aan kop van de rangschikking in Eerste Klasse B. Beerschot hoeft zich dan weer even geen illusies te maken over eindwinst in de eerste periode na een 3-0-nederlaag bij Virton.

Westerlo - Union 1-2
Het duel tussen het nummer drie en de koploper brak al snel open. Net voor het kwartier bracht Kurt Abrahams het Kuipje in vervoering met de openingstreffer, maar amper een minuut later hingen de bordjes alweer gelijk. Ismaël Kandouss maakte de 1-1. Union duwde door en nog voor de pauze kwam het zelfs op voorsprong, nadat Romain Ferber binnenschoot.

Meteen daarop moest doelman Adrien Saussez de 2-2 voorkomen. In de tweede helft kregen beide teams kansen om een doelpunt te maken, maar dat gebeurde niet. In het slot was het nog behoorlijk zweten voor Union. Uiteindelijk trokken de Brusselaars de zege echter over de streep, waardoor ze nu vier punten voor Westerlo staan. OH Leuven kan zondag wel nog naderen tot op één punt, als het thuis wint van Lommel SK.

Virton - Beerschot 3-0
In de openingsfase had Beerschot haar organisatie goed op orde, maar in de 26e minuut sneed het zichzelf in de vingers. Emeric Dudouit ging achterin gruwelijk in de fout en Clément Couturier pakte het cadeau met veel plezier uit. Na het pijnlijke openingsdoelpunt gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar Anthony Moris tikte een kopbal van Joren Dom onder de lat weg.

Luxemburgs international Moris groeide in de eerste twintig minuten van de tweede helft met meerdere knappe reddingen nog meer uit tot sta-in-de-weg voor Beerschot. Nadat Virton vervolgens al eens de paal trof, deelde het in de slotfase alsnog de genadeklap uit. Tweemaal was het raak uit een hoekschop. Tweemaal zettte Stélvio Cruz met succes zijn hoofd tegen de bal.

Virton neemt dankzij de driepunter de koppositie over van Oud-Heverlee Leuven. Zowel OHL als Westerlo kunnen dit weekend echter nog terug over Virton springen.